Streetmag

Smart hverdagstøj

Både indenfor tøj- og modebranchen og indenfor elektronik og andre brancher kommer der hele tiden nye ord og begreber frem, som kan være svære at oversætte fra engelsk til dansk, idet de så ofte mister en vigtig del af betydningen, så derfor adopterer vi i mange tilfælde de oprindelige engelske begreber i vores sprog, og denne tendens er gennemgående international.

Begreber som street style og street living er eksempler, der kan være vanskelige at oversætte, uden betydningen går delvist tabt, men de refererer til noget så banalt som smart hverdagstøj, der kan bæres med stil i flere forskellige anledninger.

 

Tøjstilen i det 21. århundrede

Tøjmoden skifter ofte fra den ene yderlighed til den anden, og hver sæson er kendetegnet med tidens mest populære design og farver, men den store konkurrence på området gør sit til, at moden ustandseligt skifter, så hele tøjbranchen altid har nyheder til de krævende forbrugere. Det meste tøj kan sagtens holde i 10-20 år med god pleje og vedligeholdelse, så på et eller andet tidspunkt kan dit gamle tøj blive moderne igen, men der kan gå flere år, før moden skifter tilbage til en gammel stil, så de fleste kasserer hurtigt deres tøj og køber nyt, da vi jo lever i et velfærdssamfund.

Der kommer hele tiden nye materialer frem på markedet, som især henvender sig til sportstøj, idet de nye materialer er gode til at lede fugt og sved ud og lade kroppen ånde, og disse tiltag anvendes i forskellig grad indenfor hele tøjbranchen. Faktisk er ligger den største årlige fornyelse i tøjets design og farver sammen med et print på tøjet, da printet er med til yderligere at understrege stilarten.

Til bryllupper, konfirmationer og lignende festligheder anvender mændene stadigt habit eller smoking, mens kvinderne finder en flot og passende kjole frem til lejligheden, så de fleste nyskabelser indenfor tøjbranchen ligger hos hverdagstøjet dvs. street style, og tøjet skal være moderne, smart og trendy, men samtidigt skal det også virke afslappet med en casual stil.

 

Inspiration til street style tøj

Både børn, unge og voksne følger i et vist omfang med i tøjstilen, da det jo er et emne, der optager mange mennesker især i modeverdenen, og det hænger sammen med det at være cool, have status og undgå mobning, så det berører kort sagt os alle.

Vi bliver påvirket af reklamerne til at købe dyrt og moderigtigt tøj lige fra barnsben af, da der jo er tale om et gigantisk stort marked med mange penge på spil. Mange bruger fast 500-1.000 kr. om måneden bare til tøj, så det udgør en ret stor del af det samlede budget.

Modebranchen lancerer de nyeste moder gennem catwalks og mode shows samt afholder modemesser for tøjbutikkerne, og både film- og musikstjerner fremviser også den nyeste tøjstil, hvilket omtales på blogs, hjemmesider og i magasiner og blade, så vi bombarderes kort sagt med inspiration til nyeste tøjmoder herunder også street style tøj.